Konsertit

Kesällä 2024

  • Ke 1.5. klo 13.00 Wappu-tapahtuma
  • La 1.6. klo 18.00 Lauluja lasin läpi – Carl Michael Bellmanin lauluja ja epistoloita
  • Su 16.6. klo 18.00 PMK450 Suurkuoro
  • Ti 2.7. klo 18.00 Seutuopiston jouset
  • La 6.7. klo 14.00 Pieksämäen Mieslaulajat
  • To 8.8. klo 18.00 Sylvin-päivä: Pieksämäen Puhaltajat

Tarkemmat tiedot konserteista tällä sivulla ja Pieksämäen tapahtumakalenterissa.

Seutuopiston orkesterit ja kuorot

POLEENIN ORKESTERI

Poleenin orkesteri perustettiin syksyllä 2013. Perimmäisenä ajatuksena oli perustaa oma orkesteri, joka voisi esiintyä Poleenin niissä tapahtumissa, joissa juhlavampaa musiikkia tarvitaan. Kokoonpano on suurimmillaan koostunut 17 soittajasta ja tarvittaessa on soittajia myös löytynyt oman kaupungin ulkopuolelta. Ohjelmisto on ollut alusta saakka vaativaa ammattiorkesteri-tasoista ohjelmistoa, jolla on soittajien yhteissoittotaitoja hiottu vuosi vuodelta sujuvammaksi.

SEUTUOPISTON BÄNDI

Seutuopiston bändin kokoonpano on jo useamman vuoden ollut sama. Sähkökitaroissa soittavat Jani Naukkarinen ja Kari Joki. Bassosta vastaa Heikki Id. Rummuissa soittaa Kalle Kohvakka. Ossi Nyman ja Helena Nyman jakavat lauluvastuut. Ohjaajana toimii Kai Lahtinen. Bändin kesäkonsertin ohjelmisto sisältää hittejä 60-luvulta näihin päiviin, Elviksestä Gary Mooreen. Ohjelma kestää n. 45 min.

NAISKUORO IHANNAISET

Naiskuoro IhanNaiset on pieksämäkeläinen harrastajakuoro, jota on johtanut lähes yhtäjaksoisesti v. 2003 alkaen Elsi Kinnunen. Konsertin ohjelmistossa on klassikkoja ja uudempaa naiskuoromusiikkia. Lauluina mm. Balladi, Kalliolle kukkulalle, Käy tuuli pensahissa ja Laulu perunoiden kiehuessa.

SEUTUOPISTON JOUSET

Seutuopiston jouset on opiston kurssi, joka aloitti toimintansa syksyllä 2015. Heti alkuun saatiin onnekkaasti soittajia kaikkiin jousisoitin-ryhmiin ja sitä myöten avautui mahdollisuus monipuolisiin sovituksiin ja jo olemassa olevien tunnettujen orkesterisovitusten esittämiseen. Ohjelmisto on koostunut alusta asti sekä klassisesta että viihteellisestä musiikista, yhteissoiton tuoman ilon ollessa suuressa roolissa osana musisointia.

PIEKSÄMÄEN PUHALTAJAT

Pieksämäen Puhaltajat on Pieksämäen Rautatieläisten Soittokunnasta koostuva innokas puhaltajien joukko. He tekevät yhteistyötä yli kuntarajojen mm. Varkauden soittokunnan kanssa. Orkesteria johtaa Soisalo-opiston vaskisoiton opettaja, kapellimestari Janne Juutilainen.

PIEKSÄMÄEN MIESLAULAJAT

Pieksämäen Mieslaulajat täyttää tänä vuonna 85 vuotta. Juhlakonsertin pitämistä ei ole pandemian takia voitu harkita. Jo syksyllä 2019 aloitimme valmistelemaan ja harjoittelemaan kevätkonserttia keväälle 2020. Se sitten peruuntui, mutta siitä ohjelmistosta poimimme joitakin lauluja ja lisäksi muita kesäiseen tunnelmaan sopivia säveliä yhteensä kymmenkunta kappaletta, jotka esitämme yhteisessä konsertissa Poleenin orkesterin kanssa.

KESÄKONSERTIT 2024


 

KE 1.5. KLO 13.00

WAPPU-TAPAHTUMA

Tervetuloa Wappu-tapahtumaan Pieksämäen Iso-Pappilan pihalle 1.5. klo 13

Yhteislaulua
IhanNaiset
Mieslaulajat

Myynnissä munkkeja (käteismaksu)

Järjestää IhanNaiset, Mieskuoro, Pieksämäen seutuopisto, Pieksämäen kulttuuritoimi

LA 1.6. KLO 18.00

LAULUJA LASIN LÄPI

Carl Michael Bellmanin lauluja ja epistoloita

 

Vuodesta 2014 kiertänyt Bellman-kollektiivi esittää 1700 -luvulla vaikuttaneen ruotsalaisen Carl Michael Bellmanin (JUOMA)lauluja. Laulut suomeksi ja sovitettu vanhaa kunnioittaen ”tähän päivään”.

Ruotsalaisen, 1700 -luvulla vaikuttaneen runoilijan ja säveltäjän vakavan hauskoissa (juoma)lauluissa seikkaillaan haureuden ja juopottelun maisemissa, horjuen katuojasta kapakan kautta hautaan vain noustakseen sieltä uuteen humalan rikastuttamaan päivään!

Bellman-kollektiivi koostuu jyväskyläläisistä muusikoista ja teatterintekijöistä:
Eero Virtanen – kontrabasso
Ari Järvinen – kitara
Tanja Oittinen – laulu
Antti Suora – laulu ja kitara

Kesto 1 h 15 min, ei väliaikaa

Liput 15 €

Liput myynnissä lippu.fi.

Liput ennakkoon Poleenin lipunmyynti, Savontie 13, lipunmyynti@poleeni.fi tai puh. 0400 855 614 sekä tuntia ennen Pieksämäen Iso-Pappilalla.

SU 16.6. KLO 18.00

PMK 450 V SUURKUORO

Iso-Pappilan piha (sadesäällä Vanhassa kirkossa)

TI 2.7. KLO 18.00

SEUTUOPISTON JOUSET

Kaunista jousimusiikkia kesäiltaan

Iso-Pappilan piha
Vapaaehtoinen maksu

LA 6.7. KLO 14.00

PIEKSÄMÄEN MIESLAULAJAT

Musiikkia Eino Leinon päivään

Iso-Pappilan piha
Vapaaehtoinen maksu

TO 8.8. KLO 18.00

PIEKSÄMÄEN PUHALTAJAT

Sylvin päivän konsertti

Iso-Pappilan piha
Vapaaehtoinen maksu