Kesä­teatterit

Kesällä 2024

  • Pappilan pihan kesäteatteri: Lumikki ja kääpiöt, Ensi-ilta to 6.6 klo 18.00
  • Teatterivierailu: Telin tutkimusmatka tulevaisuuksiin, Ke 26.6. klo 15.00
  • Teatterivierailu: Länsmäkiset esittää & Västkullarna förevisar: Ilimasta rahhoo & Pengar ur tomma luften, Su 7.7. klo 18.00
  • Teatterivierailu: Kulttuuripaku, Su 14.7. klo 15.00

Tarkemmat esitystiedot tällä sivulla ja Pieksämäen tapahtumakalenterissa.

pappilan pihan kesäteatteri

Pappilan pihan kesäteatterin tuottaa Pieksämäen uusi nuorisoteatteri ry yhdessä Pieksämäen seutuopiston kanssa. Pieksämäen uusi nuorisoteatteri valmistaa kaksi teatteriesitystä vuosittain. 13-17-vuotiaiden nuorisoteatteri Puntti järjestää esityksen keväisin, kun taas Pappilan pihan kesäteatteri esittää koko perheelle suunnatun esityksen kesäisin Pieksämäen Iso-Pappilan idyllisessä miljöössä. Esityksissä on nähty monia satuklassikoita kuten Liisa Ihmemaassa ja Ihmemaa Oz.

Pappilan pihan kesäteatteri on toiminut yhtäjaksoisesti vuodesta 2007 ja sen toimintaan osallistuu n. 20 lasta, joiden ikähaitari on 7-17. Lisäksi mukana on aikuisia sekä lavalla että tukijoukkoina. Toiminta on laaja-alaista teatteritoimintaa, jossa lapsille ja nuorille annetaan mahdollisuus ilmaisu- ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen, luovuuden ja itsetunnon vahvistukseen. Teatteri toiminta kehittää myös sitoutumista, yhdessä tekemistä ja erilaisuuden hyväksymistä. Teatteri pyrkii tarjoamaan matalan kynnyksen toimintaa, jolla on myös eriarvoisuutta vähentävä merkitys.

Facebook, @pappilanpihankesateatteri

 

Kesällä 2024

Pappilan pihan kesäteatteri

LUMIKKI JA KÄÄPIÖT

Ohjaus ja käsikirjoitus Iiris Salmela

Ensi-ilta to 6.6 klo 18.00

Muut esitykset

Su 9.6. Klo 16.00
Ti 11.6. Klo 18.00
To 13.6. Klo 18.00
La 15.6. Klo 16.00
Ti 18.6. Klo 18.00
To 20.6. Klo 18.00

Esitys sisältää väliajan

Liput: peruslippu 10 € | lapset 2-15 v. 5 €.

Kahvila ja lipunmyynti käteisellä

Mahdolliset tiedustelut viestillä: 0405410167

Järjestäjinä: Pieksämäen uusi nuorisoteatteriyhdistys ry ja Pieksämäen seutuopisto

Järj. Pieksämäen Uusi Nuorisoteatteriyhdistys ry ja Pieksämäen Seutuopisto

 

Ke 26.6. klo 15.00

Teatterivierailu

Telin tutkimusmatka tulevaisuuksiin

Teatteri Tie kiertää jälleen Suomea kesällä 2024. Teatteri Tiellä on kiertueohjelmistossaan (mm.) Otto Tähkäpään lastenkirjasta dramatisoitu lasten- ja aikuistennäytelmä, jossa nähdään kolme huimaa seikkailua kolmeen tulevaisuuteen.

Delfoi
Sinähän pidät jännittävistä seikkailuista vai mitä?

Teli
(nyökkää)

Delfoi
Siinä tapauksessa tulet pitämään tulevaisuuksien tutkimisesta. Seikkailuista, joissa sankari jättää taakseen tutun ja turvallisen nykyhetken ja suuntaa urheasti kohti tuntematonta – vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin.

Teli
Vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin?

Delfoi
Niin. – Meidän on rakennettava aikakone!

Ja tämän aikakoneen siivin siirtyvät Teli ja hänen mukanaan yleisömme hurjille aikamatkoille omalla maapallollamme seuraamaan tieteiselokuvaa muistuttavan Megapoliksen robotisoitunutta elämää, roskien päällä kelluvan Polymerian hypertodellisuutta sekä Suuren Murroksen jälkeistä jännittävän seesteistä maailmaa.

Aikamatkojen väleissä jutustelemme yleisön kanssa eri tulevaisuuksien herättämistä ajatuksista ja tarjoamme sille mahdollisuuden vaikkapa matkia näytelmän hahmoja sekä tehdä kanssamme muitakin pieniä teatterillisia kokeiluja nähtyjen tulevaisuuksien innoittamina.

Yhden hengen maasto- ja maisemanäytelmäksi kirjoittanut ja ohjannut: Hannu Raatikainen

Rooleissa: Inka Reyes

Kesto 1 h, väliaika

K-5

Liput 5 €

Osta liput

Lipunmyynti ennakkoon: Poleenin lipunmyynti, lipunmyynti@poleeni.fi tai puh. 0400 855 614 sekä tuntia ennen tapahtumaa Iso-Pappilalla

LÄNSMÄKISET

Työryhmä läntisiltä kyliltä. Työryhmässä mukana ovat Anni ja Jari Kauppinen, Marianne ja Terho Häkkinen ja säestäjänä Jukka Ylönen. Porukkaa hillitysti ohjaa ja tekstejä hallitusti käsikirjoittaa Juhani Joensuu. Ryhmä aloitti toiminnan 2015. Länsmäkiset toteuttaa teatteri- ja musiikkiesityksiä ja tarjoaa niitä erilaisiin tilaisuuksiin, tapahtumiin ja juhliin.

Tiedustelut ja varaukset 040 749 5550 Terho Häkkinen, Facebook @Lansmakiset

Su 7.7. klo 18.00

Teatterivierailu


Länsmäkiset esittää & Västkullarna förevisar

ILIMASTA RAHHOO & PENGAR UR TOMMA LUFTEN

Käsikirjoitus & ohjaus Juhani Joensuu
Jatkumo tarinalle Renginkosto, Isännän harharetket ja Kaakana.
Mukana Pieksämäki 450 v juhlavuotta.

Esityksen kesto 2h, sis väliajan

Liput 15€ / lapset alle 15 v ilmaiseksi. Ennakkomyynti ilman lisäkuluja nettilippu.fi sekä tuntia ennen esitystä ovelta.

Mahdolliset lisäesitykset www.lansmakiset.fi Tiedustelut puh. 040 749 5550 terho.hakkinen@venetmaki.fi

Su 14.7. klo 15.00

Teatterivierailu

Kulttuuripaku

Kulttuuripaku on tunnin mittainen iltamahenkinen musiikkia ja teatteria yhdistelevä hyvänmielen esitys, joka kiertää eri paikoissa ympäri Pirkanmaan ja myös muualla Suomessa. Musiikkia, sketsejä ja draamaa sisältävän kolmen ammattinäyttelijän ja yhden avustajakoiran toteuttama hyväntuulen esitys kiertää Tampereelta aina Pieksämäen Iso-Pappilan kautta Joensuuhun.

Miten Sauli Niinistö, Romeo ja Julia, Eino Leino ja Turun ja Tampereen valmisteilla oleva kuntaliitos mahtuu samaan soppaan? Ja mitä kaikkea tapahtuu, kun näyttämöllä hyörii myös avustajakoira Hali mm. Shakespearen klassikko näytelmän Romeon roolissa?

Teatteri Siperian esityksen ovat valmistaneet näyttelijä-käsikirjoittaja Tuukka Huttunen, muusikko Juha Junttu sekä näyttelijä Pekka Heikkinen. Esityksessä on mukana myös taitava avustajakoira Hali.

Kesto 1 h, ei väliaikaa

Liput 10 €

Osta liput

Poleenin lipunmyynti lipunmyynti@poleeni.fi, puh. 0400 855 614 ja tuntia ennen Iso-Pappilassa.