Kesä­teatterit

Pappilan pihan kesäteatteri

Pappilan pihan kesäteatterin tuottaa Pieksämäen uusi nuorisoteatteri ry yhdessä Pieksämäen seutuopiston kanssa. Pieksämäen uusi nuorisoteatteri valmistaa kaksi teatteriesitystä vuosittain. 13-17-vuotiaiden nuorisoteatteri Puntti järjestää esityksen keväisin, kun taas Pappilan pihan kesäteatteri esittää koko perheelle suunnatun esityksen kesäisin Pieksämäen Iso-Pappilan idyllisessä miljöössä. Esityksissä on nähty monia satuklassikoita kuten Liisa Ihmemaassa ja Ihmemaa Oz.

Pappilan pihan kesäteatteri on toiminut yhtäjaksoisesti vuodesta 2007 ja sen toimintaan osallistuu n. 20 lasta, joiden ikähaitari on 7-17. Lisäksi mukana on aikuisia sekä lavalla että tukijoukkoina. Toiminta on laaja-alaista teatteritoimintaa, jossa lapsille ja nuorille annetaan mahdollisuus ilmaisu- ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen, luovuuden ja itsetunnon vahvistukseen. Teatteri toiminta kehittää myös sitoutumista, yhdessä tekemistä ja erilaisuuden hyväksymistä. Teatteri pyrkii tarjoamaan matalan kynnyksen toimintaa, jolla on myös eriarvoisuutta vähentävä merkitys.

Facebook, @pappilanpihankesateatteri

 

Kiitos kesän 2023 katsojille.

Kesällä 2024

Pappilan pihan kesäteatteri esittää

Kesän 2024 esitystiedot päivitetään sivuille kevään aikana.

Tuottajat Pieksämäen uusi nuorisoteatteriyhdistys ja Pieksämäen seutuopisto

 

 

LÄNSMÄKISET

Työryhmä läntisiltä kyliltä. Työryhmässä mukana ovat Anni ja Jari Kauppinen, Marianne ja Terho Häkkinen ja säestäjänä Jukka Ylönen. Porukkaa hillitysti ohjaa ja tekstejä hallitusti käsikirjoittaa Juhani Joensuu. Ryhmä aloitti toiminnan 2015. Länsmäkiset toteuttaa teatteri- ja musiikkiesityksiä ja tarjoaa niitä erilaisiin tilaisuuksiin, tapahtumiin ja juhliin.

Tiedustelut ja varaukset 040 749 5550 Terho Häkkinen, Facebook @Lansmakiset

Kesällä 2024

Länsmäkiset esittää & Västkullarna förevisar:

ILIMASTA RAHHOO & PENGAR UR TOMMA LUFTEN

Su 7.7. Klo 18 Pieksämäen Iso-Pappila

Käsikirjoitus & ohjaus Juhani Joensuu
Jatkumo tarinalle Renginkosto, Isännän harharetket ja Kaakana.
Mukana Pieksämäki 450 v juhlavuotta.

Esityksen kesto 2h, sis väliajan

Liput 15€ / lapset alle 15 v ilmaiseksi. Ennakkomyynti ilman lisäkuluja nettilippu.fi sekä tuntia ennen esitystä ovelta.

Mahdolliset lisäesitykset www.lansmakiset.fi Tiedustelut puh. 040 749 5550 terho.hakkinen@venetmaki.fi

#länsmäkiset #kesäteatteri #Häkkiläntila #sylvinpappila