Konsertit

Seutuopiston orkesterit ja kuorot

POLEENIN ORKESTERI

Poleenin orkesteri perustettiin syksyllä 2013. Perimmäisenä ajatuksena oli perustaa oma orkesteri, joka voisi esiintyä Poleenin niissä tapahtumissa, joissa juhlavampaa musiikkia tarvitaan. Kokoonpano on suurimmillaan koostunut 17 soittajasta ja tarvittaessa on soittajia myös löytynyt oman kaupungin ulkopuolelta. Ohjelmisto on ollut alusta saakka vaativaa ammattiorkesteri-tasoista ohjelmistoa, jolla on soittajien yhteissoittotaitoja hiottu vuosi vuodelta sujuvammaksi.

SEUTUOPISTON BÄNDI

Seutuopiston bändin kokoonpano on jo useamman vuoden ollut sama. Sähkökitaroissa soittavat Jani Naukkarinen ja Kari Joki. Bassosta vastaa Heikki Id. Rummuissa soittaa Kalle Kohvakka. Ossi Nyman ja Helena Nyman jakavat lauluvastuut. Ohjaajana toimii Kai Lahtinen. Bändin kesäkonsertin ohjelmisto sisältää hittejä 60-luvulta näihin päiviin, Elviksestä Gary Mooreen. Ohjelma kestää n. 45 min.

NAISKUORO IHANNAISET

Naiskuoro IhanNaiset on pieksämäkeläinen harrastajakuoro, jota on johtanut lähes yhtäjaksoisesti v. 2003 alkaen Elsi Kinnunen. Konsertin ohjelmistossa on klassikkoja ja uudempaa naiskuoromusiikkia. Lauluina mm. Balladi, Kalliolle kukkulalle, Käy tuuli pensahissa ja Laulu perunoiden kiehuessa.

SEUTUOPISTON JOUSET

Seutuopiston jouset on opiston kurssi, joka aloitti toimintansa syksyllä 2015. Heti alkuun saatiin onnekkaasti soittajia kaikkiin jousisoitin-ryhmiin ja sitä myöten avautui mahdollisuus monipuolisiin sovituksiin ja jo olemassa olevien tunnettujen orkesterisovitusten esittämiseen. Ohjelmisto on koostunut alusta asti sekä klassisesta että viihteellisestä musiikista, yhteissoiton tuoman ilon ollessa suuressa roolissa osana musisointia.

PIEKSÄMÄEN PUHALTAJAT

Pieksämäen Puhaltajat on Pieksämäen Rautatieläisten Soittokunnasta koostuva innokas puhaltajien joukko. He tekevät yhteistyötä yli kuntarajojen mm. Varkauden soittokunnan kanssa. Orkesteria johtaa Soisalo-opiston vaskisoiton opettaja, kapellimestari Janne Juutilainen.

PIEKSÄMÄEN MIESLAULAJAT

Pieksämäen Mieslaulajat täyttää tänä vuonna 85 vuotta. Juhlakonsertin pitämistä ei ole pandemian takia voitu harkita. Jo syksyllä 2019 aloitimme valmistelemaan ja harjoittelemaan kevätkonserttia keväälle 2020. Se sitten peruuntui, mutta siitä ohjelmistosta poimimme joitakin lauluja ja lisäksi muita kesäiseen tunnelmaan sopivia säveliä yhteensä kymmenkunta kappaletta, jotka esitämme yhteisessä konsertissa Poleenin orkesterin kanssa.

KESÄKONSERTIT 2024

Su 16.6. KLO 18.00

PMK 450 V SUURKUORO

Iso-Pappilan piha (sadesäällä Vanhassa kirkossa)

Iso-Pappilan pihalla

KESÄKONSERTIT

Päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

TO 8.8. KLO 18.00

SYLVIN PÄIVÄN KONSERTTI

Puhallinorkesteri Vt23
(rakennusten esittely)